Meny / Tillagning

ANTIPASTI

Chark- och Ostplanka | 115:-

Chark- och Ostplanka med olika italienska charkuterier och ostar i en härlig mix. Serveras med tapenade på soltorkad tomat och parmesan, rostad vitlöksmajonnäs,marinerade oliver och fikonmarmelad.

Färdig att servera – serveringstips är att lyfta över ost och chark på ditt favoritporslin. 

PIZZA

Margherita | 80:-

Tomatsås, fior di latte (mozzarella) och basilika.

Ugnstemperatur 250 – 300 grader. Tid ca 7-8 minuter.
Tips! Låt degen ligga framme i sin förpackning minst 1 timme innan du bakar ut den! Då är den mycket smidigare att jobba med och får perfekt gräddning i ugnen.

Baka ut pizzadegen. (Kika gärna på inspirationsvideon nedan.)
Bred på tomatsåsen och fördela mozzarellan över pizzan. Lägg pizzan på en ugnsplåt eller på en pizzasten och grädda gyllene. När pizzan är klar ringlas olivolja över kanten. Garnera med basilika.

Ortolana | 100:-

Tomatsås, vitlök, marinerade grönsaker och basilika.

Ugnstemperatur 250 – 300 grader. Tid ca 7-8 minuter.
Tips! Låt degen ligga framme i sin förpackning minst 1 timme innan du bakar ut den! Då är den mycket smidigare att jobba med och får perfekt gräddning i ugnen.

Baka ut pizzadegen. (Kika gärna på inspirationsvideon nedan.)
Bred på tomatsåsen och fördela mozzarellan och de marinerade grönsakerna över pizzan. Lägg pizzan på en ugnsplåt eller på en pizzasten och grädda gyllene. När pizzan är klar ringlas olivolja över kanten. Garnera med basilika.

Diavola | 130:-

Tomatsås, fior di latte (mozzarella), Spianata Calabra (chilisalami) och basilika.

Ugnstemperatur 250 – 300 grader. Tid ca 7-8 minuter.
Tips! Låt degen ligga framme i sin förpackning minst 1 timme innan du bakar ut den! Då är den mycket smidigare att jobba med och får perfekt gräddning i ugnen.

Baka ut pizzadegen. (Kika gärna på inspirationsvideon nedan.)
Bred på tomatsåsen och fördela mozzarellan och chilisalamin över pizzan. Vill manha krispigare salami läggs denna överst, vill man ha lite mjukare salami – avsluta med osten överst. Lägg pizzan på en ugnsplåt eller på en pizzasten och grädda gyllene. När pizzan är klar ringlas olivolja över kanten. Garnera med basilika.

Parma | 130:-

Tomatsås, fior di latte (mozzarella), Parmaskinka och basilika.

Ugnstemperatur 250 – 300 grader. Tid ca 7-8 minuter.
Tips! Låt degen ligga framme i sin förpackning minst 1 timme innan du bakar ut den! Då är den mycket smidigare att jobba med och får perfekt gräddning i ugnen.

Baka ut pizzadegen. (Kika gärna på inspirationsvideon nedan.)
Bred på tomatsåsen och fördela mozzarellan över pizzan. Lägg pizzan på en ugnsplåt eller på en pizzasten och grädda gyllene. När pizzan är klar ringlas olivolja över kanten. Toppa med parmaskinkan och garnera med basilika.

Breasola | 150:-

Tomatsås, fior di latte (mozzarella), Breasola (lufttorkat nötkött) och basilika.

Ugnstemperatur 250 – 300 grader. Tid ca 7-8 minuter.
Tips! Låt degen ligga framme i sin förpackning minst 1 timme innan du bakar ut den! Då är den mycket smidigare att jobba med och får perfekt gräddning i ugnen.

Baka ut pizzadegen. (Kika gärna på inspirationsvideon nedan.)
Bred på tomatsåsen och fördela mozzarellan över pizzan. Lägg pizzan på en ugnsplåt eller på en pizzasten och grädda gyllene. När pizzan är klar ringlas olivolja över kanten. Toppa med breasolan och garnera med basilika.

PASTA

Pasta Pomodoro | 100:-

Vår hemmagjorda färska pasta med fantastisk tomatsås gjord på San Marzanotomater och massa kärlek.

Koka upp rikligt med vatten och häll i pastan när det kokar. Beroende på form tar vår pasta mellan 2-4 minuter. Koka samtidigt upp tomatsåsen i en annan kastrull. Slå av pastan i ett durkslag när den är klar och vänd ner den i tomatsåsen. Riv gärna över lite parmesan!

Pasta Bolognese | 125:-

Vår hemmagjorda färska pasta med klassisk Bolgnesesås. En portion går bra att dela för två barn.

Koka upp rikligt med vatten och häll i pastan när det kokar. Beroende på form tar vår pasta mellan 2-4 minuter. Värm Bolognesen i en annan kastrull. Slå av pastan i ett durkslag när den är klar och vänd ner den i såsen. Servera med nyriven parmesan och basilika.

Pasta Bufala | 150:-

Vår hemmagjorda färska pasta med fantastisk tomatsås gjord på San Marzanotomater och massa kärlek toppad med mjuk och krämig Bufala.

Koka upp rikligt med vatten och häll i pastan när det kokar. Beroende på form tar vår pasta mellan 2-4 minuter. Koka samtidigt upp tomatsåsen i en annan kastrull. Slå av pastan i ett durkslag när den är klar och vänd ner den i tomatsåsen. Toppa med stora bitar buffelmozzarella som du delar grovt. Riv gärna över lite parmesan!

Pasta Oxfilé | 195:-

Vår hemmagjorda färska pasta med gräddig tryffelpepparsås och svensk oxfilé.

Koka upp rikligt med vatten och häll i pastan när det kokar. Beroende på form tar vår pasta mellan 2-4 minuter. Koka samtidigt upp tryffelpepparsåsen i en annan kastrull och vänd ner oxfilébitarna när den börjar bli varm. Låt sjuda ett par minuter. Slå av pastan i ett durkslag när den är klar och vänd ner den i såsen. Servera med nyriven parmesan och basilika.

DESSERT

Pannacotta | 75:-

Antonio’s vita chokladpannacotta med syrliga hallon.

Färdig att servera

Vår hembakade chokladkaka | 85:-

med blåbärskompott smaksatt med Cointreau. Serveras med Cantuccinismulor.

Lägg upp kakan på ditt favoritporslin. Servera med bärkompott och garnera med Cantuccini.

Glass från GROM | 89:-

Färdig att servera – ta gärna ut glassen från frysen en stund innan ni ska avnjuta den. 

INSTRUKTIONSFILM PIZZA:

INSTRUKTIONSFILM PASTA:

Pasta Oxfilé
Pasta Pomodoro